Az elmúlt években a Septimia Sport Klub a bowling, mint sportág oktatására, felkészítésére fektetett hangsúlyt, úgy a gyerekek, mint a felnőttek körében.

Székelyudvarhely első leigazolt bowlingcsapatainak útjait egyengetjük, minden energiánkkal arra törekedve, hogy önerővel és különféle támogatásokkal hozzájáruljunk a versenyzők fejlődéséhez és a sportág népszerűsítéséhez.

A Septimia Sport Klub célkitűzései közé tartozik a bowling, mint versenysport népszerűsítése gyerekek és felnőttek körében, a szakszerű oktatás biztosítása kiváló szakemberek közreműködésével, mindemellett edzőtáborok, versenyek szervezése. Ugyanakkor, a tehetséges versenyzőket tovább fejlesztjük és a Román Bowling Szövetséghez leigazoljuk, hogy nemzeti, nemzetközi versenyeken bizonyíthassanak. 

A bowling, mint sportág újnak számít úgy az országban, mint városunkban, ennek ellenére a Septimia Sport Klub leigazolt csapatai már négy éve részt vesznek az országos versenyeken. A cél a jobbnál jobb eredmények elérése, városunk népszerűsítése, valamint az utánpótlás kinevelése. A versenyzés mellett szeretnénk felkarolni a tehetséges gyerekeket, ezzel is biztosítva az utánpótlást a csapatnak. Edzőtáborokat, versenyeket, helyi amatőr bowlingozókat is megmozgató sportrendezvényeket szervezünk, sőt a Nemzeti Bowling Liga versenyeinek is helyszínt biztosítottunk.