SZÁLLODAI SZABÁLYZAT

KERESKEDELMI FELTÉTELEK / SZÁLLODAI SZABÁLYZAT

Szobafoglalás esetén kedves Vendégeink elfogadják az alábbi házirendet.

Telefonos foglalás esetén a helyszínen kerülnek elfogadásra a feltételek.

1.Szobafoglalás

A szobafoglalás írásban vagy telefonon történik a www.septimia.ro weboldalon található elérhetőségek egyikén.

A lefoglalt szobákat az érkezés napján 18:00-ig biztosítjuk kedves vendégeinknek. Természetesen lehetőség van a későbbi érkezésre is, de ezt minden esetben kérjük előre jelezni, ellenkező esetben a foglalásokat rendszerünkből 18:00 után töröljük.

2. Érkezés - Távozás

Szobák elfoglalása: 14 órától (amennyiben korábban érkeznének, és a lefoglalt szobát munkatársaink időben előkészítik, úgy azt 14 óra előtt is elfoglalhatják).

Szobák elhagyása: 11 óráig. Távozás után a szobákat ellenőrizzük. A távozás után észlelt hiány, károkozás, rongálás esetén a vendég anyagi felelősséggel tartozik. A SPA szolgáltatások – amennyiben a vásárolt szolgáltatáscsomag része volt – ugyancsak 11 óráig vehetőek igénybe elutazás napján.

Késői távozás esete: 18 óráig az aktuális napi szobaár 50%-a, 18 óra után az aktuális napi szobaár 100%-a kerül felszámításra.

3. Fizetési/lemondási feltételek

Foglalás esetén a szolgáltatások végértékének 50%-os befizetését, vagy bankkártya garanciát kérünk kedves vendégeinktől. A kártya adataira (kártya tulajdonosa, száma, érvényessége) a foglalási garanciához van szükségünk.

A foglalás fennmaradó értékét a helyszínen érkezéskor vagy egy nappal távozás előtt lehet kiegyenlíteni. 

A szálloda fenntartja a jogot, hogy érkezés előtt vagy érkezéskor a garanciaként adott hitelkártyát autorizálja. Az autorizáció nem minősül fizetésnek!

Előterhelést a kártyán kizárólag a megrendelő írásos beleegyezésével végzünk.

Lemondási feltételek: egyéni megrendelések esetében az érkezés előtt két nappal díjmentesen lemondható a megrendelt szolgáltatás. Kiemelt időszakok, valamint egyedi csomagok esetében a lemondási feltételek ettől eltérhetnek.Ezek a feltételek a megszemélyesített ajánlatban szerepelnek.

Lemondási díj: az érkezést megelőző két napon belüli lemondás esetén, illetve ha a vendég nem érkezik meg ("no show") a megrendelő a megrendelt szolgáltatások összértékét köteles lemondási díj címén megfizetni.

Szállodánkban az alábbi fizetőeszközöket fogadjuk el:

Készpénz: RON vagy EUR

Hitelkártyák: VISA, Mastercard, Maestro

Üdülési csekk: Sodexo, Edenred, Cheque Dejéuner

Megjegyzés: csak a szállással egybekötött szolgáltatások kiegyenlítésére van lehetőségünk a csekket elfogadni. Tájékoztatni szeretnénk, hogy vakációs jegyekkel történő fizetés esetén a fizetendő szolgáltatásokra 10% felárat számolunk. Köszönjük megértését! 

Közvetlenül, vagy online szállásfoglaló rendszereken keresztül EUR-ban történő foglalás esetén a hitelkártyákat csak RON-ban áll módunkban megterhelni. Mindennemű számla RON-ban lesz kiállítva. A vendég tudomásul veszi, hogy EUR alapú foglalás esetén a fizetendő RON összeget az aktuális BNR árfolyamon számítjuk ki, melyet köteles kifizetni.

Előleg bekérése esetén az előleg csak abban az esetben számít megfizetettnek, ha annak összege a szálloda bankszámlájára megérkezett.

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a számlázás 07.00-23.00 óra között történik. Éjszakai vagy kora reggeli elutazás esetén kérjük értesíteni a recepciót előző este a számla elkészítése végett!

5. Kisállatok

A szállodai szobába felár ellenében kisállatok (<50cm) bevihetőek. Az állat által a berendezésben okozott minden kárt meg kell téríteni.

A szálloda éttermébe kisállat nem vihető be.

6. Viselkedés a hotelben

Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a többi vendég nyugalmát és hangoskodással azt ne zavarják. (Különösen 22:00 óra után figyeljenek egymás nyugalmára.)                               

Az hotel étteremben fürdő ruházatban tartózkodni tilos.

A szobák és a szálloda felszerelési tárgyait azok területéről kivinni tilos.

A szálloda eszközeit rendeltetésszerűen kell használni.

A tűz és balesetvédelmi szabályok betartása minden vendég számára kötelező.

Károkozás esetén a kár okozója vagy annak törvényes képviselője köteles a kárt megtéríteni.

Szobáink nemdohányzó szobák, ezért kérjük vendégeinket, hogy használják a dohányzásra kijelölt helyeket, amelyek rendelkezésükre állnak a szálloda bejáratánál, valamint a szálloda teraszán. A szobában való dohányzás esetén szállodánk 100 RON összegű díjat számít fel!                                                    

A wellness részleg használatához minden kedves szállóvendégünknek törülközőt biztosítunk, amelyet a wellness recepción kérhet, szobakártyája ellenében.

Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a szobai törülközőket ne vigyék át a wellness részlegbe.

Amennyiben a szobai fürdőköpenyt a wellness részlegben is használja, kérjük a szobába visszahozni.

7. Biztonság

A szálloda területén több biztonsági kamera működik.

A szobákban hagyott értéktárgyakért nem vállalunk felelősséget! Kérjük vendégeinket, használják a szobaszéfet.

A szoba elhagyásakor az ajtót MINDEN ESETBEN zárni kell.

A talált tárgyakat a recepción kell leadni.

A szobakulcsokat javasoljuk a recepción hagyni. Elvesztésük esetén pótdíjat számítunk fel (100 RON).

A szállodai szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb elektromos készüléket üzemeltetni tilos. Vasalási igényüket kérjük, a szállodaportán jelezzék.

Kérjük vendégeinket, hogy a szobában tapasztalt mindennemű meghibásodást a szállodaportán haladéktalanul jelezni szíveskedjenek.

8. Parkolás

Szállodánk sorompóval felszerelt parkolóval rendelkezik, melynek használata ingyenes a szállóvendégek részére. Az érkezéskor kapott parkolókártyát és/vagy parkolójegyet kérjük elutazás napján a recepción leadni.

A szálloda előtti kétirányú forgalmas udvarban biztonsági okból parkolni tilos.

 

9. Reggeli / egyéb étkezés

A reggeli büféasztalról egyszeri és korlátlan ételfogyasztás biztosított, azonban onnan élelmiszert későbbi elfogyasztás céljából kérjük, ne vigyenek el. Ellenkező esetben az étkezés ára újból terhelésre kerül a szobaszámlára. (9 EUR / fő / nap)

Az étkezéseknél a megfelelő öltözékben kérnénk szíves megjelenésüket.

Hideg-csomag: a reggeli hétköznaponként 07:00-10:00 óra, hétvégén 08-11.00 óra között áll vendégeink rendelkezésére. Amennyiben kedves vendégeink a korai elutazás miatt nem tudják igénybe venni a reggelit, úgy külön kérésre hideg-csomagot készítünk.

10.00 óra utáni reggelizési szándékát kérjük előre jelezze a hotel recepcióján. Amennyiben ez nem történik meg, a késői reggelit csak felár ellenében tudjuk biztosítani kedves vendégeink részére.

Nem a szállodában vásárolt ételt, italt csak és kizárólag a szállodai szobában fogyaszthatja a vendég a berendezés megóvása mellett. A berendezésben okozott minden kárt meg kell téríteni.