Cupa Septimia - TURNEU DE BOWLING

CUPA SEPTIMIA: TURNEU DE BOWLING

5-7 iulie 2019

Fii tu campionul Septimiei!

Organizator Septimia Resort, în parteneriat cu Clubul Sportiv Septimia
Centrul de Bowling Septimia Bowling, Odorheiu Secuiesc, Romania
Categorie

1. Open individual: în această categorie poate să se înscrie oricine indiferent de nivelul de cunoștințe, de sex sau vârstă, indiferent de țara de unde vine, atât concurenții care sunt legitimați la un club sau o federație națională cât și cei nelegitimați.

2. Amator individual: în această categorie se pot înscrie concurenții care nu au participat niciodată în competiții de bowling sau jucători ai căror medii de joc în competițiile prealabile au fost sub 150. Această opțiune va fi validată de către organizator în urma unei analize ale eligibilității.

3. Junior: toți concurenți care au vârsta sub 18 ani

4. Junior Duo: perechi de jucători care au vârsta sub 18 ani

5. Duo: în această categorie pot înscrie perechi de jucători din orice categorie de individual, iar jucătorii amatori individuali (ai căror medii în competițiile prealabile au fost sub 150.) primesc câte 8 popice/joc HC față de jucătorii legitimați și jucătorii de categoria junior primesc încă 8 popice/joc HC suplimentar. Aceste puncte handicap se pot cumula dacă la un jucător se îndeplinesc 2 condiții.

Taxă de înscriere

Amator individual: 90 RON

Junior: 50 RON

Junior Duo: 100 RON / echipă

OPEN: 90 RON

Duo: 180 RON / echipă

50% reducere la înscieri în mai multe categorii, pentru a doua categorie în condiția în care rezultatul o dată realizat va conta la ambele categorii de joc

Taxă de reînscriere

În orice categorie concurenții au dreptul la nenumărate reînscrieri!

=Taxa de înscriere -30%

Handicap copii sub 14 ani

16 popice / game (Se acorda handicapuri doar în categoria OPEN)

Handicap femei 8 popice / game (Se acorda handicapuri în toate categoriile)

În toate categoriile se organizeaza calificări în fiecare zi începând de luni, 1 iulie până sâmbătă 6 iulie, în cadrul fiecărui squad (manșă) se vor juca 12 jucători sau minim 4 jucători în funcție de înscriere câte 4 jocuri (serii). Un jucători odată înscris poate să se reînscrie de câte ori dorește. În cadrul unei înscrieri sau reînscrieri jucătorii vor  juca câte 4 serii.

Jucătorii vor juca câte 1 sau 2 pe pista, în sistem cross (tip american); la câte 2 jocuri se schimbă pistele, mutarea fiind cu 2 piste la dreapta.

Repartizarea pe piste se va efectua in urma tragerii la sorți.  În cazul în care se vor juca în cadrul aceluiași squad atât jucători de categoria Open cât și jucători din categoriile Amatori sau Juniori, atunci repartizarea lor pe piste se va realiza prin gruparea lor după categorii. Tragerea la sorți a pistelor va fi efectuată după grupare, în prezența jucătorilor, de către organizatori.

Pentru încălzire se vor aloca 5 min/jucător, în funcție de numărul de jucător pe pista, 10 minute pentru 2 jucători pe o pistă. Jocurile nu pot începe decât la indicația oficialilor turneului.

Scorul se înregistrează per serie. Cele patru serii formează un squad/manșă.

Rezultatul celei mai bune manse reprezintă scorul jucătorului, cel care va fi luat în calcul la stabilirea clasamentului de calificare.

Jucătorii pot să se reînscrie în oricâte squaduri dorite, dacă se încadrează în limita timpului alocat.

Este permisă numai o intrare și un număr nelimitat de reintrări.

În categoria amator individual, Juniori: sistem de joc este "9 IS STRIKE", adică la prima bilă dacă jucătorul doboară minim 9 popice atunci se contorizează ca fiind “STRIKE”, nefiind nevoit să doboare ultimul popic rămas pe picioare.

Sistemul de joc DUO:

1. Echipe cu doi jucători.

2. În timpul calificărilor membrii echipelor se joacă câte patru jocuri.

4. Căpitanii echipelor înregistrează rezultatele împreună pe o fișă de scor ceea ce va fi semnat și predat conducătorului de joc după fiecare meci.

5. În tabelul de rezultate se înregistrează punctele și media echipelor, format din totalul popicelor doborâte de cei doi membrii ai echipei și împărțit cu 8 - numărul seriilor jucate de acestea

6.  Se alocă 10 minute de încălzire înainte de fiecare meci.

Categoria Amatori individual și Junior

Primii 4 jucători cu cele mai bune rezultate din timpul calificărilor vor juca în finala.

FINALA

Finala se ține în 2 pași.

Pas 1. 

Jucătorul clasat pe poziția 4. va juca cu jucătorul clasat pe poziția 1. din calificari. Vor juca 2 jocuri și din totalul popicelor realizate în cele două jocuri jucătorul cu cel mai bun rezultat va intră în finală Pas 2. Cel învins va concura pentru locul III.

Jucătorul clasat pe poziția 3. va juca cu jucătorul clasat pe poziția 2. din calificari. Vor juca 2 jocuri și din totalul popicelor realizate în cele două jocuri jucătorul cu cel mai bun rezultat va intră în finală Pas 2. Cel învins va concura pentru locul III.

Pas 2.

Jucătorii înviși din Pas 1. vor juca 1 joc și din totalul popicelor realizate în cele trei partide, jucătorul cu cel mai bun rezultat va fi clasat pe locul III. al turneului. Jucătorul învins va fi clasat pe locul IV.

Jucătorii câștigători din Pas 1. vor juca 1 joc și din totalul popicelor realizate în cele trei partide, câștigătorul va câștiga premiul cel mare al turneului, calificânduse pe LOCUL I. Jucătorul învins va fi clasat pe locul II. în turneu..

In caz de egalitate de puncte la orice pas al acestui campionat, pentru departajare se va folori regula “Cel mai mare ultim joc!” dacă de aici se constata egalitate, atunci “Cel mai mare ultima lovitură din ultimul joc!”.

Categoria Open individual

Sub 25 jucători înscriși în competiție: vor fi premiați primii trei jucători cu cele mai bune rezultate în urma calificărilor.

Peste 25 jucători înscriși, se vor califica în meciurile finalelor jucătorii clasați pe primele 18 locuri după cum urmează:

Jucătorii clasați pe locurile 1-6 din timpul calificărilor intră direct în semifinală.

Jucătorii clasați pe locurile 7-18. din timpul calificărilor se vor concura în sfertul de finală

SFERTURI DE FINALĂ

 

Jucătorii clasați pe locurile 7-18. din timpul calificărilor se vor concura în meciuri directe unde vor juca 2 jocuri astfel:

Total popice doborâte Joc 1 Joc 2 Joc 1 Joc 2
Loc 7 Loc 18
Loc 8 Loc 17
Loc 9 Loc 16
Loc 10 Loc 15
Loc 11 Loc 14
Loc 12 Loc 13


Câștigătorul meciurulor directe se stabilește prin totalul popicelor doborâte din cele 2 serii.

 

Se ține o pauză de ungere ale pistelor înaintea meciurilor de SEMI-FINALĂ.

SEMI-FINALĂ

Cele 6 câștigători din sferturi de finală și cele 6 jucători clasați pe primele 6 locuri din calificări vor juca 2 jocuri. Clasament intermediar se stabilește din total popice realizate în cele 2 jocuri. 

Toți jucătorii vor aduce din jocul de calificare un număr de popice bonus egal cu media de calificare ale lor. Astfel cei care se califică din sferturi de final aduc punctele bonus din sferturi de finală, cei care se califică în urma calificărilor inițiale, ei aduc punctele din meciurile calificărilor.

Patru jucători cu cele mai bune rezultate din semi-finală vor intra în finală.

 

NU SE VOR UNGE pistele înaintea meciurilor de FINALĂ!

 

FINALA

Finala se ține în 2 pași și se vor aduce rezultatel din semifinala în finala.

Pas 1. 

Jucătorul clasat pe poziția 4. va juca cu jucătorul clasat pe poziția 1. din semi-finală. Vor juca 1 joc și din totalul popicelor realizate în cele trei partide, jucătorul cu cel mai bun rezultat va intră în finală Pas 2. Cel învins va concura pentru locul III.

Jucătorul clasat pe poziția 3. va juca cu jucătorul clasat pe poziția 2. din semi-finală. Vor juca 1 joc și din totalul popicelor realizate în cele trei partide, jucătorul cu cel mai bun rezultat va intră în finală Pas 2. Cel învins va concura pentru locul III.

Pas 2.

Jucătorii înviși din Pas 1. vor juca 1 joc și din totalul popicelor realizate în cele patru partide (semifinală-finală) jucătorul cu cel mai bun rezultat va fi clasat pe locul III. în turneu. Jucătorul învins va fi clasat pe locul IV.

Jucătorii câștigători din Pas 1. vor juca 1 joc și din totalul popicelor realizate în cele patru partide (semifinală-finală)  câștigătorul va câștiga premiul cel mare al turneului, calificânduse pe LOCUL I. Jucătorul învins va fi clasat pe locul II. în turneu..

In caz de egalitate de puncte la orice pas al acestui campionat, pentru departajare se va folori regula “Cel mai mare ultim joc!” dacă de aici se constata egalitate, atunci “Cel mai mare ultima lovitură din ultimul joc!”.

Categoria Duo

În Finala Duo intră 6 echipe cu cele mai bune rezultate din calificări. 

În primul pas, se vor juca 3 jocuri pe echipa, câte unu pe fiecare pereche de pistă, cu mutare după fiecare joc spre dreapta.

În pasul doi rămân în joc cele mai bune 3 echipe, din care cel clasat pe locul trei va juca un meci cu cel de pe locul 2.

În pasul trei, câștigătorul din pasul doi va juca un meci cu echipa clasat pe locul 1 din pasul 1 al finalei duo.

Echipa câștigător va fi Campionul Cupa Septimia la Duo!

In caz de egalitate de puncte la Duo, pentru departajare se va folosi regula “Cel mai mare ultim joc de echipa!” daca de aici se constata egalitate, atunci “Cel mai mare ultima lovitura din ultimul joc adaugat pentru membrii echipei!”.

Categoria Duo Junior

 

Sistemul de finală se va stabili pe loc maxim în ziua de sâmbătă în funcție de numărul concurenților.

Persoana de contact Verzár Lóránt
Telefon mobil 0742 114 391
Telefon / Fax 0266 217 770
E-mail bowling@septimia.ro
Adresă Str. Orbán Balázs nr. 106, Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita
Lanes 6 lanes, QubicaAMF SPL lane
Approach QubicaAMF Ultra Slide
Pinsetter QubicaAMF 90 XLi
Oil machine KEGEL KUSTODIAN Model B
Condiții de rezervare Prin completarea formularului de înregistrare
Numărul total de reînregistrări Nelimitat
Condiții de anulare

În cazul în care un jucător înscris se retrage de pe lista sau nu se prezintă cu minim 30 minute înainte de ora de start, locul său poate fi atribuit în ordinea jucătorilor aflați pe lista de așteptare.

Locurile în squaduri nu pot fi cedate benevol de jucători unei terțe persoane.

Termen de înscrieri Se poate înscrie în funcția locurilor libere.

PRIN COMPLETAREA FORMULARULUI DE ÎNREGISTRARE sau

prin contactarea centrului de Bowling Septimia

la numărul de telefon: 0742 114 391 

prin e-mail: bowling(at)septimia.ro 

La înscriere, jucătorul va preciza în ce squaduri dorește să se înscrie, în funcție de locuri libere.

Echipele trebuie să-și rezerve două locuri la înscriere în squaduri.

În această categorie se pot înscrie atât concurenții care sunt legitimați cât și cei amatori.

Un jucător va fi considerat efectiv înscris în competiție odată cu achitarea taxei de participare.

Componența squadurilor se va stabili în ordinea cronologică a înscrierilor. În cazul în care un squad este completat integral, jucătorii se pot înscrie pe lista de așteptare (telefonic sau prin e-mail).

Echipamentul de joc trebuie să se încadreze în limitele general acceptate ca decente.

Echipamentul jucătorilor din finală va fi compus din: 

 • tricou tip „polo”, cămașă sau bluză
 • pantalon sau fustă pentru femei
 • pantalon lung pentru barbati (exclus pantalon trening)

Este interzis accesul jucătorilor pe pista, sub rezerva îndepărtării din competitie, în următoarele cazuri: 

 • în lipsa pantofilor speciali de bowling sau prezentarea acestora uzi, cu pete de ulei sau noroi
 • cu echipament murdar sau rupt
 • în maiou sau în tricou fără mâneci
 • când prezintă pe echipamentul de joc slogan – uri, logo – uri, imagini sau înscrisuri rasiste, extremiste, șovine sau explicit sexuale, ori când dorește să intre în spațiul de joc cu obiecte sau alte materiale care pot sugera cele de mai sus

Regulile sunt cele acceptate de Regulamentul WTBA în vigoare de la data de  01.10.2011, completate cu regulile particulare ale turneului Cupa Septimia, după cum urmează:

 • În cazul în care apar defecțiuni tehnice, generând o pauză necesară reparării ce depășește 30 minute, atunci jocul (și scorul înregistrat până la momentul respectiv pe acea pistă) va fi reluat din momentul reparării pistei, conform deciziei oficialilor turneului;
 • În cazul lovirii cu intenție (din orice motiv) a aparatelor, mecanismelor de joc, a mobilierului aflat în spațiul de joc, jucătorul în culpă va fi atenționat, iar frame-ul următor va fi notat cu 0 (zero). Dacă greșeala se repetă, atunci jucătorul în culpă va fi eliminat din joc.
 • Este strict interzisă aplicarea pe tălpile pantofilor de bowling a pudrei de „talc” sau a oricărei substanțe similare.
 • Este strict interzisă folosirea de orice substanțe chimice (pudra de talc, alcool, ball-cleaning, acetone etc.) în spațiul de joc.
 • Este strict interzisă aplicarea, în timpul jocului, pe suprafața bilelor de joc a oricăror substanțe de curățare care conțin alcool. De asemenea este interzisă folosirea prosoapelor sau șervețelor de curățat bile îmbibate cu astfel de substanțe. În cazul nerespectării acestui paragraf și a celui anterior, jucătorii în culpă vor fi sancționați cu punctarea „zero” a jocului respectiv.
 • Pentru orice nemulțumire legată de joc, cauzată de echipamentul tehnic al sălii sau de manifestările sau atitudinile celorlalți jucători, cel sau cei lezați se vor adresa oficialilor turneului, singurii în măsură să ia decizii cu privire la joc.
 • Dacă, după tragerea la sorti a pistelor, un jucător refuză să mai joace, acesta nu are dreptul la returnarea taxei de intrare (sau reintrare după caz).
 • Jucătorii care au primit sancțiunea de excludere din squad datorită unei infractiuni de joc din vina lor, nu pot solicita returnarea taxei de participare.
 • Este strict interzisă, sub sancțiunea excluderii din competiție, prezența în spațiul de joc sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau a altor substante halucinogene, proferarea de cuvinte injurioase la adresa competitorilor, oficialilor turneului sau a spectatorilor, violența fizica sau verbală.
 • Este strict interzis consumul de băuturi alcoolice și fumatul în spațiul de joc.

Având în vedere că această competiție este una de masă și nu profesionista, răspunderea asupra stării de sănătate generate de participarea la aceasta competiție revine în totalitate participanților. Prin înscrierea în concurs fiecare participant certifică pe propria răspundere că este apt din punct de vedere medical si psihologic pentru competiția la care ia parte, ca a luat la cunostință de prevederile prezentului regulament și că le-a acceptat.